Tue blogiani lahjoittamalla!

16.6.12

Ilkivaltaa Tampereella

Pulttisakset heilui Tampereella
Tampereella tuli aiemmin tällä viikolla ilmi omituinen tapaus. Tammerkosken Patosillalla olleesta kaiteesta oli yhtäkkiä hävinnyt satoja lemmenlukkoja, joista aikaisemmin kirjoittelinkin. Kaikki lukot oli pulttisaksilla katkottu, sillä itse löysin pari rikottua lukkoa lähistöltä lojumasta. Tapauksesta tarkemmin Aamulehden artikkelissa lukkojen mysteerisestä katoamisesta ja lisätietoja artikkelissa mysteerin ratkeamisesta.

Itse kuulin tästä melko tuoreeltaan radiosta, jossa haastateltiin kaupungin edustajaa ja hänen "veikkauksena" esittämä idea, että lukot saattaisi ilmestyä tilataideteoksena jonnekin piti ikävä kyllä paikkansa. Varastetut lukot sekä niiden varastamisesta kuvattu video ovat nähtävillä TR1-taidehallissa osoitteessa Väinö Linnan aukio 13. Sisäänpääsy on ilmaista perjantaisin (22-24.06. suljettu), mutta en kyllä maksaisi lainkaan tuonne menosta, kun ei joitakuita kiinnosta toisten omaisuus lainkaan.

Ns. taiteilijat

Ilkivallan tekijäksi on ilmoittautunut tamperelainen One Love -niminen taiteilijaryhmäksi itseään tituleeraava varkauskaksikko, jotka esiintyvät nimillä "k <3 a". Mikäli heidän ideansa "rakkauden levittämisestä" toteutuu, niin seuraavaksi varmaan alkaa häviämään kaupungilta puistonpenkkejä, roskiksia sun muita esineitä, jotka on helppo pölliä.

Varastettujen lukkojen taloudellinen arvo on ollut huomattava pelkästään lukkoina saati sitten kaiverruksineen, keskimäärin kaiverrukset maksavat 20 euroa per lukko ja lukot noin 5 - 30 euroa.

Pirun kaunista taidetta, oikein
sykkii rakkauden sanomaa
Kukin päättäköön tietysti tahollaan mikä on taidetta ja mikä ei, mutta varkaus on varkaus vaikka voissa paistaisi. Itse pidän syyllisinä taidevalimoa, joka salli tällaisen toiminnan tiloissaan sen kummempia ihmettelemättä, taidenäyttelyä TR1-hallilla ottaessaan vastaan koko työn alkujaankaan (varastetun tavaran hallussapito) sekä tietysti koko näytelmän kyhäillyttä toimintakaksikkoa. Helppo sitä on naamarit päässä touhuilla kaikenlaista, mutta taitaa rohkeus loppua jos pyydän esiintymään omalla nimellä.

Mikäli tämän ns. taiteilijakaksikon linjalle lähtisi, olisi siis täysin hyväksyttävää käydä ryöstämässä koko taideteos tai taidehallin sisältö, polttaa se yhtenä kasana ja väittää tekoa taiteeksi.

Onneksi olemme viisaampia kuin nämä ns. taiteilijat, jotka pilasivat monen pariskunnan ilon järjettömällä teollaan, mukaan lukien omani. Tapauksesta on jätetty poliisille rikosilmoitus ja suosittelen muitakin varkauden kohteiksi joutuneita tekemään rikosilmoituksen sähköisesti, aikaa menee 10 minuuttia.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ymmärtääkseni näiden kiinnittämiseen ei ole lupaa. Ymmärtääkseni myöskään näiden poistamiseen ei ole lupaa. Haluasisin nähdä jonkun tiedon jossa sanotaan että kyseiseen siltaan saa käydä kiinnisttämässä lukon ilman lupaa.

Toivoisin näin että tämän jutun kirjoittaja ottaisi tästä asiasta selvää ja linkittäisi kyseisen tekstin vaikka juttuunsa.

Sitten ns. sata vai ns. lemmenlukko?

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Tampereen kaupungin virallinen kanta asiaan on se, että niin kauan kuin lukot eivät "riistäydy käsistä" ja pysyvät mieluiten tuolla patosillalla, on homma ok. Olikohan muistaakseni Petri Kantola jota radiossakin alkuviikosta haastateltiin näiden lukkojen katoamisesta ja hän muistutti, että patosillan kaide on näille lukoille paras paikka, koska sen materiaali ei lukoista vahingoitu.

Äidin kielen oikein kirjoitus tarkistus käynnissä, saattaapi siellä aina muutama lapsus olla ;)

Anonyymi kirjoitti...

Poliisi ja rikosoikeuden proffa on erimielisiä siitä, että onko rikos vai ei. Proffan mielestä on: http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194748319993/artikkeli/professori+lemmenlukot+ovat+kaupungin+omaisuutta+ja+niiden+tuhoaminen+vahingonteko.html

jaska kirjoitti...

Kun tolle kerran on kaupungin lupa, vaikkakin kai epävirallinen, niin mielestäni tuo rinnastuu julkiseen ilmoitustauluun tai muuhun luvalliseen ilmoitustenkiinnityspaikkaan.

Joku rikos kai olisi ilmoitusten repiminen luvalliselta julkiselta ilmoitustaululta.

Anonyymi kirjoitti...

Lukot on hylätty ja muuttuneet roskaksi. Jos joku vaatii lukkoaan, niin tuokoon avaimen ja irrottakoon. Avainten heittäminen vesistöön on sitäpaitsi ympäristön kannalta arveluttavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä että ainakin joku on tehnyt rikosilmoituksen. Toivottavasti Pirkanmaan poliisilaitos ei ole niin korruptoitunut, että jättää asian tutkimatta. Rakenteisiin lukittua omaisuutta ei voi mitenkään pitää hylättynä. Eriasia olisi jos kaupunki olisi päättänyt poistaa kaikki lukot ja ilmoittanut siitä vastaavasti kuin polkupyörätelineitä siivotessaan. Tuhotyöntekijöille tuomio ettei mielivaltainen toiminta leviä.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Löysin sun blogisi kun olin Tampereella :3 pari päivää sitte

Anonyymi kirjoitti...

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/talous/item/37260-abloylle-miljoonasopimus-on-vaistamatonta-etta-tarvitsemme-lisaa-tyovoimaa

Nyt olisi haittalevy-blogaajalle soluttautumisen mahdollisuus Abloy-yhtiöön.

Anonyymi kirjoitti...

Hylätyn / hukatun vähäarvoisen tavaran haltuunotto on löytötavaralain mukaan sallittua.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvien lukkojen kiinnittely julkisiin tiloihin lähentelee ilkivaltaa - ainakin helvetin typerää se on. ”Rakkauden lukko” just joo, vajakkien taikoja joilla yritetään saada parisuhde kestämään.