Tue blogiani lahjoittamalla!

25.9.08

LockCon 2008

Hieman vajaa vuosi sitten olin ensimmäistä kertaa Hollannissa, kohteena Dutch Open 2007. Silloin esittelin ABUS kiekkohaittalukoista löytämääni ongelmaa ja tein "historiaa" olemalla ensimmäinen suomalainen kyseisessä tapahtumassa. Tapahtuma itsessään on vain ToooL.NL:n, ToooL.US:n ja SSDeV:n jäsenille tai vaihtoehtoisesti tuntemalla joku, joka voi suositella sinua. Tänä vuonna paikkoja on sata, joista on noin 10-15 varattu uusille kasvoille.

Tänä vuonna lähden jälleen, mutta tilaisuus on vaihtanut uudeksi nimekseen LockCon, vaikkakin monet puhuvat "Openista" edelleen. Tapahtuma alkaa 09.10. illalla, kun porukka kokoontuu Frieslandissa Sneekin pikkukaupungissa sijaitsevaan Stay Okay hostelliin. Hostelli on joka vuosi tarjonnut osallistujille majoituksen, ruoat ja juomat sopivaan pakettihintaan ja tänä vuonna hinnaksi tulee 150€, joka sisältää kolme yötä, ruoat, olutta ja kahvia. Viime vuonna olutta oli varattu viisi tynnyriä, joka taisi nippanappa riittää noin 50 hengen seurueelle kolmen päivän ajan.

Itse tosin lennän jo kahdeksas päivä ystävieni luokse majoittumaan, josta lähdemme seuraavana aamuna kohti Saksaa, Essenin turvallisuusmessuille. Essenin messuista todennäköisesti kirjoitan ihan oman artikkelin, sillä jo viime vuoden Dutch Open artikkelista tuli hyvinkin pitkä. Illalla siirrymme Essenistä Sneekiin ja hauskanpito alkaa.

10.10. alkaa tapahtua ja homman potkaiseekin käyntiin Peter Field, joka viime vuonna esitelmöi viisituntisen lukkojen sielunelämästä ja erilaisista ratkaisuista. Tänä vuonna hieman samaa ja paljon uutta, ainakin toivottavasti. Tästä eteenpäin päivät ovat täynnä esitelmöintejä, työpajoja ja luentoja, sekä illalla vapaa-aiheisia esitelmöintejä tilan ja mielenkiinnon mukaan. Itse en tänä vuonna varannut esitelmöinnille aikaa, mutta todennäköisesti jonkin päivän iltana pidän esitelmän Abloy lukkoihin soveltuvista tiirikoista, pääasiallisesti Classic lukoille sopivista.

Mukaan matkalle lähtee 18kpl ABUS Plus tiirikoita, joita olen koneistanut valmiiksi. Kaksi näistä lupasin lahjoittaa Barrylle, jotta ne voitaisiin jakaa kilpailupalkintoina tapahtuman viimeisenä päivänä. Loput myyn kysynnän mukaan tapahtuman aikana, tarkoituksena saada rahoitettua minijyrsin itselleni (noin 850€). Tiirikoiden hinta on todennäköisesti 50€ kappale, joten rahoitus hoituu liki täysin näiden myynnillä.

Tarkoitus on myös samalla reissulla keskustella erään tahon kanssa yrityksen perustamisesta, joka suunnittelisi, valmistuttaisi ja myisi tiirikoita ja muita lukkoseppävälineitä. Idea on hieman raakile toistaiseksi ja nimikin uupuu. Jo suunniteltuja työkaluja prototyyppien valmistusta vaille olisi ABUS systeemi, jolla saa ABUS merkkiset kiekkohaittaiset lukot auki ja tulkattua, universaalimpi kiekkohaittatiirikkasetti joka kävisi ns. nimettömiin lukkoihin ja BODA 428 ja 429 lukkoihin sopiva tiirikka. Samalla tietysti saa auki myös 2928 ja 2929 lukot (edellisten pinta-asennusversiot) ja lukon avauduttua on hallussa myös lukon aukaiseva avainkoodi uuden avaimen leikkausta varten. Koska prototyyppejä ei ole vielä tehty, ei työkaluja saada valmistukseen ihan hetkeen eikä täten vielä ole mitään arviota tuotteiden hinnoista. Halpoja tämän tyyppiset työkalut eivät ole (ainakaan harrastajille), koska ovat viimeisen päälle suunniteltu helpon ja mukavan käytettävyyden vuoksi ja kunnon materiaaleista tehtyjä.

Paluu matkalta tapahtuu 13.10., eli viikolla 42. Kyseisen viikon viikonlopulle on Tiirikointi.net tapaaminen Tampereella, jonne on tähän mennessä ilmoittautunut neljä henkilöä ja toistaiseksi tuntemattomana pidettävä taho saattaa ilmaantua paikalle, mikäli aikaa ja kiinnostusta on. Tarkempaa päivää ei toistaiseksi ole tiedossa, mutta ole hyvä ja seuraa keskustelua täällä.

Mikäli haluat osallistua Tiirikointi.net tapaamiseen, ole hyvä ja ota minuun yhteyttä ensin. Sähköpostiosoitteeni on einstein@mbnet.fi ja oikealta puolen tätä sivua löydät julkisen salausavaimeni, mikäli haluat salattua viestiliikennettä käyttää.

Uutta artikkelia pukkaa heti reissun jälkeen, aiheena on Finbullet merkkiset riippulukot ja niiden sisältö. Myös BODA varmuuslukon sisuskaluista ja toiminnasta tulee artikkeli, jossa käsittelen hyvin yleisen varmuuslukon rakennetta, toimintaa ja sen tarjoamaa turvallisuutta. Itse reissusta tulee artikkeli tai kaksi myöhemmällä ajankohdalla. Työn alla on myös artikkeli vakuutusyhtiöiden ja muiden tahojen vastauksista avoimeen kirjeeseeni, joten ei muuta kuin hyvää lähestyvää syyslomaa kaikille lukijoille!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mites meni LockCon? saitko tiirikoita myytyä, ja oliko kokonaisuudessaan hyvä reissu? ilmeisesti olit ainoa suomalainen siellä.

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Hyvinhän siellä meni, kaikki ABUS Plus tiirikat tuli myytyä ja lisää tilauksiakin tuli :)

Oikein maittava reissu oli ja ensi vuonna uusiksi. Kirjoittelen tuosta reissustani tarkemman artikkelin heti kun aikani vain sallii.

Ja tosiaan olin ainoa suomalainen siellä, tosin ystäväni vaimo on alkujaan Suomesta ja puhuu suomea ja hänkin oli paikalla :)