Tue blogiani lahjoittamalla!

7.5.10

Poliisi TV 06.05.2010

Poliisi TV pyysi noin kuukausi sitten haastattelun henkilökuvaa varten kevään viimeiseen lähetykseen. Lähetys oli 06.05.2010 kello 22:05 TV2 alaotsikolla "Tiirikoinnin harrastaja ei ole rikollinen" (nettiversiossa "Tiirikointia päivänvalossa") ja se on viikon verran nähtävillä YLE:n Areena palvelussa.

Ohjelmassa vierailtiin Tampereen Ammattiopistolla Hervannassa, jossa käyn koulua työvälinevalmistajaksi, ajeltiin Hervannassa, ulkoilutettiin kissaa ja tiirikoitiin yksi ABUS merkkinen riippulukko demoksi.

Poliisi TV:n Facebook ryhmässä toimitus kiitti haastattelusta ja kertoi, että lähetystä seurasi ensimittauksen perusteella 377 000 katsojaa ja tiirikointiaihetta yli 400 000, joka on saamieni tietojen mukaan poikkeuksellisen paljon. Toimitus myös kertoi, että palautettakin ko. aiheesta oli tullut ja pääkonsensus oli se kuinka tällainen ajaa nuoria pahoille teille.

Parahimmat kritisoijat: Mitä siinä on niin ihmeellistä, että se ajaisi pahoille teille? Samalla logiikallahan koko muu lähetys inspiroisi pankkiryöstöihin, paritukseen ja vakuutuspetoksiin, puhumattakaan yleisesti koko television ohjelmatarjonnasta. Foliota löyhemmälle ;)

Se että joku murtautuu tiirikoimalla suljettuun tilaan ei tee rikoksesta sen ihmeempää, eikä totisesti helpompaa, päinvastoin. Edelleen murtautumisissa yleisimmät työkalut ovat pulttisakset, sorkkarauta ja raaka voima ja syykin on selvä: lopputulos on varma, nopea ja helppo. Ne kenellä on minkäänlaista intressiä tiirikointia edes opetella, huomaavat ettei se varsinkaan tässä maassa hyödytä yrittää niillä taidoilla murtautua, kun lukot ovat pääasiassa Abloyta ja Kabaa, joiden tiirikoitavuus on jotain muuta kuin helppoa. Onneksi tiirikoinnistakin jää murtojäljet, vaikka lukko ehjänä säilyisikin.

Positiivistakin palautetta on tullut sylikaupalla niin Facebookissa, sähköpostilla kuin myös puhelimitse, kiitokset teille jotka olette yhteyttä ottaneet :)

Muutamat ovat kysyneet ohjelmassa tiirikoimani lukon merkkiä ja mallia. Kyseessä oli ABUS 37/55, jonka tiirikointiin itseltäni menee keskimäärin 2-3 minuuttia, ennätyksen ollessa 1:47. Ohjelmassa aikaa meni hieman yli 4 minuuttia, jännitti niin pirusti kameran edessä avata ja koko ajan oli pelko ns. demoefektistä, eli mikään ei toimi niin kuin pitäisi silloin kun on yleisöä/kamera paikalla :D Ko. lukko on ABUS:n ns. lippulaiva, eli varmimpia lukkoja mitä heiltä löytyy.

Nappasin kuvakaappaukset blogin kävijätilastoista ennen ohjelman alkua ja ohjelman loputtua ja huomaa kyllä, että kiinnostuneita löytyi. Yleisimpiä hakusanoja oli "haittalevy", "Jaakko Fagerlund", "poliisi tv" ja suuri osa tuli blogiin Poliisi TV:n omilta sivuilta ja useilta eri keskusteluforumeilta.

Blogi ennen ohjelman alkua, pystyakselin asteikko 0-50. Punainen näyttää uniikkien kävijöiden määrän, keltainen kokonaiskävijöiden määrän ja sininen sivulatausten määrän.Blogi ohjelman jälkeen, pystyakselin asteikko 0-400. Kävijämäärä pompsahti sitten noin 20 kertaiseksi, sivulataukset 8 kertaisiksi.11 kommenttia:

HF905 kirjoitti...

Moi,

Miksi ne otti esille Kotikemisti foorumi? Jäi sellainen olo että Poliisi-TV halusi antaa sinusta negatiivisen kuvan väkisin. ARGH!


Onko statistiikkaa tiirikointi.net:stä? tapahtuiko siellä mitään?

Anonyymi kirjoitti...

Poliisi-tv jutska oli mielenkiintonen. Ja onhan sull ollu erikoinen historia Kotikemiaforumista alkaen. Ei se musta ollu negatiivinen juttu millään muotoo. Olis ollu outoo, jos ei olis käsitelty tota kotikemiaa, kun googlaamalla tulee heti tietoo Jaakon historiasta.

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

HF905, pätkän aiheena oli henkilökuva, joten oma historiani on sinällään ihan looginen valinta ottaa mukaan. Mutta toisaalta, kuten jutun tekijä itsekin jälkeenpäin mainitsi puhelimessa, ko. pätkä oli hieman irrallinen ja olisi ehkä voinut jättää pois.

Henk. koht yks ja sama, koska se nyt vain sattuu olemaan osa mun taustoja, jonka löytää pelkästään jo Googlesta helvetin helpolla.

Tiirikointi.netin tilanteesta ei ole tietoa.

Anonyymi kirjoitti...

Sulla on söötti kissa. Minulla on joskus ollut vähän samannäköinen.

Ja onpa abloykin tuttu peli. EÅ

Anonyymi kirjoitti...

Aihe oli mielenkiintoinen. En tiennyt, että tiirikointiakin oikein harrastetaan, mutta siinä oikeastaan olikin koko ohjelman anti. Kielteisenä asiana koin tämän Jaakon, ihan hämy jätkä. Uskoisin, että pienellä vaivalla olisi saanut jonkun ammattilaisenkin haastatteluun...

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Kielteisenä asiana koin tämän Jaakon, ihan hämy jätkä. Uskoisin, että pienellä vaivalla olisi saanut jonkun ammattilaisenkin haastatteluun...

:D

Hankala löytää tästä maasta toista yhtä avointa/julkista tiirikointiharrastajaa ja lukkosepät taasen eivät pääsääntöisesti osaa hirveän hyvin tiirikoida, koska he käyttävät nopeampia ja varmempia menetelmiä.

Lisäksi lukkosepissä yleisesti ottaen on se ongelma, että he eivät halua/voi kertoa julkisesti mistään tiirikoinnista tai siihen liittyvästä, wanhat salaseurameiningit kun on edelleen hengissä ja voi hyvin tässä maassa.

Hyvänä esimerkkinä lukkoseppämestarit, jotka ovat tehneet Abloyn tiirikointitestauksia ja eivät kykene avaamaan Classicia tiirikoimalla alle puoleen tuntiin.

Anonyymi kirjoitti...

Tampereelle on kuulemma tullut uusi hip-muoti eli rakastavaiset laittavat lukkoja johonkin Tammerkosken siltaan ja heittävät avaimet koskeen. Siellä on paljon harjoitusmateriaalia.

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Anonyymille kiitos tuosta Tammerkosken vinkistä, täytyy käydä kameran kanssa pyörähtämässä tutkimassa :) Ei niistä tosin harjoitusmateriaaliksi ole, kun eivät omia ole.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän ne kenenkään lukkoja enää ole. Hylättyä tavaraa... Ainakin New Yorkin Brooklyn Bridgessä olevat lukot saavat viranomaisten toimesta säännönmukaisesti lähdön pihtien avulla. Luulempa että Tampereen kaupungin poistattaa nuokin lukot ennen pitkää. Ja voihan sitä tiirikoidessa sanoa, jos joku kysyy, että tuli muijan kanssa ero tms.

Anonyymi kirjoitti...

Riikassa on lukkosiltoja muutama. Melkoisesti niitä lukkoja siellä onkin :D

Anonyymi kirjoitti...

http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/lemmenlukoista_tulossa_riesa/

Lisää materiaalia ;)