Tue blogiani lahjoittamalla!

24.9.07

Dutch Open 2007 - tiirikoinnin maailmanmestaruuskisat

Tänään tapahtui sen verran uskomatonta, että täytyy kirjoittaa tänne :)

Kuten aikaisemman artikkelin kommentissa totesin, löysin ennestään tuntemattoman vian erään ison lukkovalmistajan tuotteesta ja tein asiasta ns. "proof of concept" artikkelin ja raportoin asiasta valmistajaa. Valmistajalta tuli ensimmäisenä palautteena, ettei selitetty asia ole mahdollista ja samalla kehaistiin tuotteita turvalliseksi. Lähetin uuden palautteen, jossa pistin mukana kirjoittamani artikkelin kuvineen kaikkineen ja myöhemmin tuli vastaus, että he tutkivat asiaa. Toivottavasti tieto siis päätyi jollekin insinöörille tai tuotekehityksestä vastaavalle.

TOOOL US:n perustajajäsen Schuyler Towne otti minuun yhteyttä Lockpicking101.com forumin kautta yksityisviestillä ja kysyi, josko hän voisi lähettää artikkelini Barry Welsin ja Han Feyn luettavaksi. Kyseiset kaksi ovat lukko- ja tiirikointialan kaksi näkyvintä ja hyvin arvostettua henkilöä, joilla molemmilla on kontakteja lukkovalmistajiin. Schuyler sai minulta vihreää valoa ja langat lauloi sähköpostia. Odotettavissa oli pieni viive vastaukseen, sillä Barry ja Han olivat valmistautumassa ALOA:n tapaamiseen Yhdysvalloissa. Kuitenkin jonkun ajan kuluttua Schuyler lähetti sähköpostia minulle ja välitti Barryn ja Han lyhyet, mutta ytimekkäät kommentit. Barry kommentoi, kuinka nerokas ja todella yksinkertainen keksimäni ohitusmenetelmä oli ja Han totesi, että pienellä kokeilulla menetelmästä tulisi helposti toteutettava.

Pikakelausta tähän maanantaiaamuun, kun avasin sähköpostini. Roskapostikansioon oli päätynyt sähköpostiviesti, jonka lähettäjänä Barry Wels. Roskapostissa englannin kielisen sisältönsä vuoksi, kuinkas muutenkaan. Viestissä Barry vain kysyi, että olenko se Jaakko Fagerlund, joka keksi siihen-ja-siihen lukkoon sen ohitusmenetelmän ja kertoi, että jos olen, niin hänellä olisi kysymys.

Tässä vaiheessa olin hieman otettu ja vastasin hänelle, että kyllä minä olen sama henkilö ja annoin samalla sellaisen vihjeen, että hän pystyi varmistumaan asiasta. Jätin myös yhteystietoni sähköpostin loppuun ja lähetin viestin ja jatkoin aamutouhujani.

Hetkeä myöhemmin puhelimeni soi. Tuntematon numero. Ajattelin, että varmaankin TOAS:n huoltohenkilö soittelee aikasemmin lähettämästäni vikailmoituksesta. Vastasin omalla nimelläni ja sekunnin parin hiljaisuuden jälkeen kuuluu "Hi...hi, is this Jacko? Hi its Barry Wels calling".

Maailma pysähtyi hetkeksi.

Sydän pysähtyi, hengitys salpaantui ja parin sekunnin hiljaisuuden myötä sain vastattua tervehdykseen. Kyllä, kyllä ääni oli täysin sama kuin videoilla olen kuullut ja olin edelleen kuin kakkosnelosella päähän lyöty.

Noh, keskustelussa nousi ilmi se, että Barry tykästyi tuohon ohitusmenetelmääni, sen yksinkertaisuuteen ja helppouteen ja tietysti kiitin häntä arvostuksesta. Tämä nyt ei ollut mikään kysymys, joten...

....Barry paukautti, että haluaisitko tulla Dutch Openiin marraskuun lopulla tänä vuonna.

Juuh, maailma pysähtyi jälleen kerran.

Barry kertoi, kuinka hän tykkäisi tavata uuden, innovatiivisia ajatuksia omaavan henkilön ja varsinkin jutella tästä ohitusmenetelmästä enemmänkin. Ajatuksissani kävi koko reissun hintabudjetti, mutta Barry keskeytti ajatusmaailmani sanomalla, että matkoja Suomesta Amsterdamiin ja takaisin hän ei voi maksaa, mutta saa järjestettyä alennetun hinnan majoitukselle ja itse tapahtumaan ei maksa mitään sisään. Majoitus on kuulemma 60 euroa, sisältäen kaksi yötä, kolme päivällistä, kaksi aamupalaa, kaksi lounasta ja juomat.

Keskustelu päättyi myöhemmin siihen, että Barry antoi henkilökohtaisen sähköpostiosoitteensa ja pyysi kysymään tarkentavia jos tarvetta. Totta kai kyselin ja vastauksena tulikin, että kisat järjestetään 23.-25. päivä marraskuuta ja jos olen Amsterdamissa 23. päivä ennen kello 15:00, niin saan myös ilmaisen kyydin Sneekin kaupunkiin, joka on Amsterdamista hieman pohjoiseen ja jossa kisat järjestetään. 25. päivä sitten tultaisiin takaisin Amsterdamiin kello 21:00, joten saisi myös kyydin lentokentälle takaisin :)

Barry tosin totesi, että jos haluat olla pari päivää pidempään, hän voi järjestää majoituksen :) Olisihan se tietysti kiva olla hetken aloillaan, niin ehtisi nähtävyyksiäkin katselemaan kisojen jälkeen, eikä tulisi niin kiire olo. Lentomatkatkin maksavat hieman vähemmän, kun viikolla liikkuu, sillä sunnuntaina lento Blue1:lla maksaisi 91 euroa, verrattuna esimerkiksi tiistain lentoon 39 euroa.

Huomenna taas työvoimatoimistoon, jos vaikka löytäisi täältä Tampereelta vihdoin ja viimein työpaikan itselleen koulun ohelle, niin saisi tuon matkakassan samalla kerättyä. Toisaalta aion myös myydä halkileikkausmalleja sitä mukaa kun niitä valmistuu, mutta se on hidasta ja epävarmempaa touhua kuin töissä oleminen.

Joten jos joku tietää mihin pääsisi pariksi kuukaudeksi (ainakin) hommiin, mieluiten illaksi eli neljän jälkeen, niin voipi ottaa yhteyttä sähköpostiini osoitteeseen einstein@mbnet.fi. Tavoitteena on nyt saada kerättyä vähintään 300 euroa, joka katttaisi matka- ja oleskelukustannukset ja kaikki tuon päälle tuleva on vain ekstraa :)

Ainiin, sellainen kiva arvostus aspekti tässä on, että Dutch Open ei ole nimensä mukaisesti "open", eli kaikille avoin, vaan kyseessä on "invite only" tyyppinen tilaisuus, eli ainoastaan kutsutut pääsevät ;-) En ole menossa kyseiseen tapahtumaan osallistumaan kisaan (ainakaan tietääkseni), vaan osallistumaan tilaisuuteen ja esittelemään ohitusmenetelmääni :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

*nostaa hattua ja kumartaa*

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Kiitoksia :)

Toivon mukaan tiirikkasettikauppani menee kuten suunniteltu, niin saan matkakassaani 100 EUR ja siinä on jo melkein puolet :)